Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Wij helpen u graag met het beslissen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Door uw energierekening naar ons door te sturen kunnen wij u verbruik van het afgelopen jaar inzien en u een aanbieding doen op basis van uw verbruik. Wij bevelen altijd aan een systeem te kiezen dat ontworpen is op uw verbruik. Ondanks het feit dat u uw niet gebruikte energie mag terugleveren, is de terugverdientijd het snelste wanneer u zoveel mogelijk energie zelf verbruikt en zo weinig mogelijk terugleverd.

Kan ik zelf uitrekenen hoeveel zonnepanelen ik nodig heb?

Op uw energierekening kunt u zien hoeveel stroom u verbruikt. Let wel op dat een deel van deze stroom nachts en een deel overdag wordt verbruikt. Door een aantal simpele programmeringen (bijvoorbeeld de zwembadpomp tijdens zonlicht laten draaien in plaats van nachts) kunnen we een deel van de nachts gebruikte energie naar overdag verplaatsen.

Wanneer we weten wat u overdag gemiddeld aan energie gebruikt, kunnen we uitrekenen hoeveel panelen u nodig heeft. U kunt dit ook zelf uitrekenen via de volgende calculatie. Let op, deze calculatie geeft u een gemiddelde, welke in de zomer hoger zal zijn en in de winter lager.

10 zonnepanelen van 400W = 4.000W (4kW)

4 kW x 0,8 (gemiddelde efficiëntie factor Costa Blanca) = 3,2 kW

3,2 kW x 6 = ca. 19,2 kWh per dag (lager in de winter, hoger in de zomer)

19,2 kWh per dag x 365 dagen = ca. 7000 kWh per jaar 

Of gebruik onze calculator

Welke type zonnepanelen zijn er?

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten. De meest voorkomende zijn polycrystalline en monocrystalline panelen. Polycrystalline panelen zijn meestal blauw, iets goedkoper en iets minder efficient dan de meestal zwarte of donker paarse monocrystalline panelen. De kwaliteitsverschillenden tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein.

Bij Solar Power Systems werken wij met monocrystalline zonnepanelen. Al onze zonnepanelen hebben een garantie van 12 jaar en een gegarandeerde stroomproductie van 25 jaar. Alle zonnepanelen hebben een efficiëntie van ca. 20% of hoger en afhankelijk van de beschikbare ruimte kiezen wij voor 60-cel of 72-cel panelen. Wij volgen de markten voortdurend op zoek naar de beste zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit/efficiënte verhouding en uitsluitend van de betere merken.

Hoe worden de zonnepanelen geplaatst/geinstalleerd?

Zonnepanelen kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Ze kunnen op schuine daken, platte daken, op terrassen en in tuinen geplaatst worden. Bij het plaatsen van de panelen letten wij op de volgende zaken:

Wat is de beste hellingshoek?

De hellingshoek is van invloed op de opbrengst. Een hoek van ongeveer 35 graden is optimaal, maar het rendementsverlies bij iets steilere of minder steilere plaatsing is klein (minder dan 10%).

In welke richting moeten de panelen geplaatst worden?

Zonnepanelen kunnen het beste op het zuiden gericht worden, maar wanneer de panelen op het (zuid)oosten of (zuid)westen worden gericht, kan dit met een iets lagere opbrengst van 5 tot 15% zeker nog rendabel zijn.

En wat als er schaduw op de zonnepanelen valt?

Zonnepanelen genereren uiteraard het meeste wanneer ze volledig in de zon liggen. Wanneer er schaduwen zijn van bijvoorbeeld een schoorsteen, raden wij optimizers aan. Optimizers zullen ervoor zorgen dat panelen die in de schaduw liggen, de panelen die in de zon liggen niet kunnen beïnvloeden.

Heb ik genoeg ruimte?

Wanneer de panelen op schuine daken worden geplaatst, worden deze dicht tegen elkaar aan geplaatst. Wanneer de panelen op platte daken, op terrassen of in tuinen worden geïnstalleerd, zit er een ruimte tussen de panelen waardoor de panelen nooit in elkaars schaduw kunnen komen te staan.

Hoe worden de zonnepanelen op daken geïnstalleerd?

Bij schuine pannen daken werken wij met rails. Wij boren een gat in de dakpan met een diamantboor en boren door de dakpan en de ‘’bardo’’ (rode stenen welke in Spanje meestal onder de dakpannen gebruikt worden) heen. Hier steken wij een pen met schroefdraad in en vervolgens wordt het gat rondom afgedicht. Op de pen worden rails gemonteerd en op deze rails worden de panelen geplaatst.

Inspecteren jullie eerst de woning?

Voor plaatsing komen wij de situatie altijd bekijken. Naast de beschikbare ruimte, checken wij u stroom aansluiting en stoppenkast. Om de beschikbare ruimte te berekenen maken wij gebruik van google maps, fysieke metingen of drones.

En als ik ze op een plat dak, terras of in mijn tuin wil hebben?

Wanneer de panelen op een vlakke ondergrond worden geplaatst, werken wij met verstelbare prefab beton fundaties.