Netgekoppelde Zonnepanelen

Netgekoppelde zonnepanelen: Stroom van eigen dak mét terugleveren/netinjectie

Netgekoppelde zonnepanelen zijn een interessante methode om uw energierekening aanzienlijk te reduceren. Een eerdere verplichting waarbij er over de de geproduceerde elektriciteit indirect betaald moest worden is bij wetgeving komen te vervallen sinds April 2019.

Het is nu zo dat men zelfs voor de teruggeleverde elektriciteit een vergoeding ontvangt van de energieleverancier, maar interessanter is het om de zelf geproduceerde elektriciteit direct te gebruiken. 

Netgekoppelde zonnepanelen materialen
zonnepanelen-overzicht-solar-power-systems

Hoe werken Netgekoppelde Zonnepanelen systemen?

Bij netgekoppelde zonnepanelen systemen wordt de elektriciteit van de panelen door een omvormer omgezet in wisselstroom en direct in uw eigen lichtnet geïnjecteerd. Verbruikt u op dat moment stroom, dan gebruikt u uw zelf geproduceerde zonne-energie. Verbruikt u meer dan u produceert, dan wordt de ontbrekende energie automatisch aangevuld door het electriciteitsnet. Heeft u meer productie dan u verbruikt, dan gaat deze energie terug het electriciteitsnet in. Voor deze teruggeleverde energie ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier.

De enkel en drie-fase omvormers en smart meters die wij gebruiken zijn over het algemeen van het Oostenrijkse Fronius en het Chinese Huawei.

De zonnepanelen die wij gebruiken zijn monocrystalline panelen met een efficiëntie van 20% of hoger en afhankelijk van de beschikbare ruimte kiezen wij voor 60-cel of 72-cel panelen. Wij volgen de markten voortdurend op zoek naar de beste zonnepanelen met de beste prijs/kwaliteit/efficiënte verhouding en werken uitsluitend met A-merken.

Alles-in-een Netgekoppelde Zonnepanelen kits

Onze alles in een netgekoppelde zonnepanelen kits bevatten alle benodigde A merken componenten, de installatie van het systeem en de noodzakelijke afwikkeling (registratie van het systeem en de legalisering van de netinjectie). Deze diensten worden gerealiseerd door ervaren installateurs met de juiste licenties voor het legaal installeren en registreren van zonne-installaties in Spanje.

Onze standaard pakketten bevatten:

 • Omvormer
 • Zonnepanelen
 • Smart meter
 • Smartphone applicatie (smartphone, tablet en laptop/pc)
 • Materialen voor dakmontage (schuin en plat), tuinen en terrassen
 • Noodzakelijke elektrische en netwerkcomponenten
 • Installatie en configuratie
 • Registratie van het systeem en de legalisering van de netinjectie
 • Informatieve ondersteuning m.b.t. energiecontracten en energieleveranciers

Optionele toevoegingen

Batterij-opslag

In plaats van energie terugleveren aan het hoofdnet, kan de teveel opgewekte energie ook worden opgeslagen in een of meerdere batterijen. Deze energie gebruikt u op momenten met weinig of geen zonlicht. Batterij-opslag is bij netgekoppelde systemen optioneel. Onze hybride omvormers bieden de mogelijkheid om in een later stadium batterij-opslag aan het systeem toe te voegen.

Bij uitval van het hoofdnet kunnen deze batterijen uw huis niet van energie voorzien, tenzij er gebruikt wordt gemaakt van een UPS oplossing.

UPS (uninterrupted power supply) oplossing

Dit systeem is bedoelt om bij stroomuitval direct stroom te behouden voor bepaalde circuits in huis of het hele huis. Vaak wordt dit systeem geïnstalleerd in wijken waar stroomverzorging niet stabiel is.

zonnepanelen-solar-power-systems

Wat zijn de voordelen?

 • Een aanzienlijk lagere energierekening
 • U gebruikt schone energie
 • Netgekoppelde zonnepanelen zijn nagenoeg overal te installeren
 • Op netgekoppelde zonnepanelen systemen rusten lange garanties
 • Netgekoppelde zonnepanelen vereisen weinig onderhoud (voornamelijk panelen schoonhouden)
 • Met behulp van een app krijgt u een compleet beeld van uw energieverbruik

Smartphone, tablet en laptop/pc applicaties

Al onze netgekoppelde zonnepanelen systemen beschikken over een app waarmee u data over het systeem kunt bekijken. De apps kunnen vandaag de dag veel meer informatie dan alleen de productie verschaffen en geven u een uitstekend beeld van uw algemene energieverbruik. De apps kunnen gebruikt worden op elke smartphone, tablet, laptop of PC.

Met deze applicatie kunt u de volgende data bekijken (live, per dag, maand, jaar en totaal):

 • Productie van de zonnepanelen
 • Het stroomverbruik
 • De geïnjecteerde energie
 • Diverse schema’s en overzichten over het systeem
 • Data exporteren voor verder gebruik
 • (laad)status van de batterij(en) indien aanwezig
app-solar-power-systems

Energiecontracten en energieleveranciers

Interessant bij netgekoppelde zonnepanelen is om een dag en een nachttarief te hebben. Overdag  gebruikt u zoveel mogelijk de zelf geproduceerde elektriciteit en in de avond/nachturen gebruikt u elektriciteit uit het net tegen het nachttarief (ca. 50% goedkoper). Bij sommige leveranciers kunt ook kiezen voor een 8 uren contract. Dit werkt via een app waarbij u zelf kunt aangeven welke uren u tegen het lagere stroomtarief wenst. Wij helpen u graag bij het overstappen of veranderen van uw energiecontract.

Registratie en legalisering

In Spanje dienen netgekoppelde zonnepanelen systemen geregistreerd te worden en moet het terugleveren van energie naar het hoofdnet gelegaliseerd worden. Dit is in alle gevallen verplicht en hier komt veel administratie bij kijken. Solar Power systems hecht veel waarde aan een zorgvuldige uitvoering hiervan. Wij registreren en legaliseren geen systemen van derden.

Informatie

Wilt u graag meer gedetailleerde informatie over de installatie van zonnepanelen in Spanje?

Portfolio

Wilt u graag een aantal door ons gerealiseerde zonnepanelen systemen bekijken?

Off-grid

Bent u op zoek naar een off-grid zonnepanelen systeem (niet gekoppeld aan het hoofdnet)?

Contact

Wilt u een offerte ontvangen, een afspraak maken of onze showroom bezoeken?