Warmtepompen

Warmtepompen zijn de toekomst voor de productie van huishoudelijke warmte. Ze zijn schoon, functioneel, efficiënt en de komende jaren zal het economisch voordeel ten opzichte van traditionele brandstofsystemen alleen maar toenemen. De reden dat warmtepompsystemen zo voordelig zijn, is dat ze meer energie produceren dan ze verbruiken. Dit betekent dat u voor elke kWh die u aan het elektriciteitsbedrijf betaalt, drie tot vijf kWh thermische energie voor uw huis terug krijgt.

Warmtepompen-solar-power-systems
warmtepompen-2-solar-power-systems

Hoe werken Warmtepompen?

Warmtepompen dragen warmte over via een koelmiddel stof, door een cyclus van verdamping en condensatie te laten circuleren. Een compressor pompt het koelmiddel tussen twee warmtewisselaarspoelen. In één spiraal wordt het koelmiddel bij lage druk verdampt en absorbeert het warmte van de omgeving. Het koelmiddel wordt vervolgens samengeperst op weg naar de andere spoel, waar het condenseert onder hoge druk. Op dit punt laat het de warmte vrij die het eerder in de cyclus heeft geabsorbeerd.

Koelkasten en airconditioners zijn beide voorbeelden van een warmtepomp die alleen in de koelmodus werkt. Een koelkast is in wezen een geïsoleerde kast met een warmtepompsysteem erop aangesloten. De verdamperspiraal bevindt zich meestal in het vriesvak. Warmte wordt vanuit deze locatie geabsorbeerd en naar buiten overgebracht, meestal achter of onder de eenheid waar de condensorspoel zich bevindt. Op dezelfde manier draagt ​​een airconditioner warmte over van een huis naar buiten.

De warmtepomp cyclus is volledig omkeerbaar en warmtepompen kunnen het hele jaar door klimaatregeling voor uw huis bieden. Verwarming in de winter en koelen en ontvochtigen in de zomer. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op.

De voordelen van warmtepompen

Schone energie bron

Warmtepompen zijn een van de meest schone manieren van verwarmen en koelen.

Lagere rekeningen

Een warmtepomp zal uw strookkosten verminderen

Eenvoudig te installeren

Warmtepompen kunnen in nagenoeg elk type huis geïnstalleerd worden.

Zeer efficiënt

Warmtepompen produceren meer energie dan dat ze verbruiken.

Vloerverwarming en radiatoren

Een warmtepomp kan gebruikt worden voor vloerverwarming en radiatoren.

Verwarmen en koelen

Een warmtepomp kan zowel verwarmen als koelen.

Uitstekende investering

Warmtepompen zijn een goede investering.

Ideale regio

De Costa Blanca is een ideale regio voor warmtepompen

Stille systemen

Een warmtepomp maakt een geluid vergelijkbaar met een gemiddelde koelkast.

Indoor en outdoor units

Een standaardsysteem voor waterverwarming / -koeling bestaat meestal uit een warmwaterafzetting, binnenunit en buitenunit. De waterafzetting en binnenunit kunnen ook worden gecombineerd.

Een standaardsysteem voor luchtverwarming / -koeling bestaat uit een binnen- en buitenunit.

De buitenunit wordt buiten het huis geplaatst en kan op muren of op daken worden gemonteerd.

warmtepompen-3-solar-power-systems

Veel gestelde vragen over warmtepompen

Kunnen warmtepompen zowel koelen als verwarmen?
Ja. Veel warmtepompen kunnen hun interne proces omkeren en overtollige warmte uit het huis of kantoor naar buiten afvoeren.

Zijn warmtepompen goed voor het milieu?
Ja. Warmtepompen zijn een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de traditionele fossiele brandstoffenoplossingen. Als de bron van de elektriciteit duurzaam is, is er geen Co2 uitstoot, noch enige andere vorm van vervuiling.

Kan ik thermische zonnepanelen (warmwater-productie) gebruiken in combinatie met een warmtepomp?
Ja, dat kan. Er zijn warmtepompen die geïntegreerd kunnen worden met thermische zonnepanelen. Naast dat de warmtepomp het water elektrisch kan verwarmen, kan een thermisch paneel helpen om het water bij te verwarmen.

Kan ik fotovoltaïsche zonnepanelen (elektriciteit-productie) gebruiken in combinatie met een warmtepomp?

Ja, dat kan. Zonnepanelen en warmtepompen zijn een uitstekende combinatie.

Maken warmtepompen lawaai?
Nee, ze maken een geluid dat vergelijkbaar met dat van een aircoditioning of koelkast. Warmtepomp technologie heeft zich ontwikkeld tot het punt waar lawaai tot een absoluut minimum is beperkt.

Waar kan ik een warmtepomp voor gebruiken?
De energie van de warmtepomp kan op verschillende manieren worden gebruikt voor de verwarming:

  • Vloerverwarming
  • Lage temperatuur radiatoren
  • Traditionele radiatoren

Is een warmtepomp de beste oplossing voor mij?
Als uw huis heeft op dit moment beschikt over of is voorbereid op centrale verwarming door middel van radiatoren en / of vloerverwarming, dan kan het gebruik van een warmtepomp de beste oplossing voor u zijn. Het zal de goedkoopste en veiligste manier om warmte te produceren voor uw huis, en is milieuvriendelijker dan andere oplossingen.