zonneboilers-solar-power-systems

Zonneboilers

De productie van warm water is een van de grootste kostenposten voor ieder huis of bedrijfspand. Zonneboilers kunnen deze kosten tot 70% verlagen met behulp van schoon en gratis zonlicht.

De voordelen van zonneboilers

Duurzaam
Zonneboilers gebruiken alleen gratis en schoon zonlicht

Lagere rekeningen
Zonneboilers kunnen uw rekeningen tot 70% verlagen

Geen gasflessen meer
Geen onhandige gasflessen of lelijke gastanks meer

Lange levensduur
Zonneboilers hebben een gegarandeerde warm water productie van tot 20 jaar.

Eenvoudig te installeren
Zonneboilers kunnen eenvoudig overal geïnstalleerd worden.

Uitstekende investering
Zonneboilers kunnen binnen drie jaar terug verdient worden.

Ideale regio
De Costa Blanca is een ideale regio voor het gebruik van waterverwarmingsystemen via zonne-energie.

Hoe werken zonneboilers?

Zonneboilers zijn eenvoudige systemen welke worden gebruikt om water te verwarmen. Speciale zonnepanelen, genaamd zonnecollectoren, worden op het dak of in de tuin geplaatst. Deze collectoren (meestal een, twee of drie) verzamelen warmte van de zon en gebruiken dit om water op te warmen. Dit warme water wordt opgeslagen in een tank en is direct beschikbaar voor elk huishoudelijk gebruik.

Is mijn woning geschikt?

Nagenoeg iedere woning of bedrijfspand is geschikt voor een zonneboiler. Het enige wat u nodig heeft is een ruimte op uw dak of in uw tuin van ongeveer drie tot vier vierkante meter, met uitzicht op het zuiden, oosten of westen. Neem voor meer informatie contact met ons p.

Compact dak systeem

Compacte dak systemen zijn de meest voorkomende zonneboilers. Bij dit systeem worden zowel de zonnecollectoren alsmede de tank op het dak of in de tuin geplaatst. Dit elimineert de noodzaak van een pomp en andere hydraulische elementen, waardoor de algehele installatie wordt vereenvoudigd.

zonneboilers-compact-solar-power-systems
Split systeem

Bij split systemen worden de zonnecollectoren op het dak of in de tuin geplaatst en wordt de tank in het huis of bedrijfspand geplaatst. Dit vermindert de esthetische impact van de installatie omdat er geen tank op het dak of in de tuin te zien is. Aangezien de tank op verschillende locaties geplaatst kan worden, kan deze dichter bij de hoofdverdeelpunten geplaatst worden, waardoor snellere toegang tot het warme water mogelijk is.

zonneboilers-split-solar-power-systems
Drain-back systeem

Een drain-back systeem leegt de zonnecollectoren en leidingen automatisch wanneer het systeem wordt uitgeschakeld of wanneer de collector temperatuur buiten een specifieke temperatuurgrens komt. Een circulatiepomp sluit zichzelf af en de zwaartekracht voert het water naar de opslagtank en warmtewisselaar af. De duurzaamheid en betrouwbaarheid van het systeem worden grotendeels verklaard door het gebruik van zwaartekracht in plaats van druk en glycol.

zonneboilers-drain-back-solar-power-systems