zonnepanelen-solar-power-systems

Zonnepanelen

Zonnepanelen verschijnen na recente wetswijzigingen op steeds meer daken in Spanje. Een investering in zonnepanelen kan nu binnen een aantal jaren terug verdient worden waarna u gratis stroom van eigen dak heeft.

Waarom Zonnepanelen?

Een lagere energierekening

Zonnepanelen zullen uw energierekening aanzienlijk verlagen

Duurzame energie

Zonnepanelen gebruiken alleen schoon en gratis zonlicht

Uitstekende investering

Verdien uw systeem binnen een aantal jaren terug en geniet daarna van gratis stroom van eigen dak.

Eenvoudig te installeren

Zonnepanelen zijn eenvoudig op bijna elke plaats te installeren.

Lange garanties

5 tot 10 jaar standaard garantie op omvormers en 12 jaar garantie op zonnepanelen.

Weinig tot geen onderhoud

Zonnepanelen hebben geen onderhoud nodig en dienen alleen af en toe schoon gemaakt te worden.

Handige apps

Naast de stroomproductie van de zonnepanelen, verschaffen de apps veel informatie over het systeem en het stroomverbruik van uw woning.

Hoe werken netgekoppelde Zonnepanelen?

Zonnepanelen vangen zonlicht op en produceren gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze gelijkstroom om naar wisselstroom (AC), hetgeen we in onze huizen gebruiken.

Zodra de zon op komt en de zonnepanelen elektriciteit gaan genereren, zal uw huis deze elektriciteit direct gaan gebruiken. Wanneer de zonnepanelen niet voldoende elektriciteit leveren, zal het systeem de ontbrekende elektriciteit uit het net halen.

Wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit leveren dan uw huis nodig heeft, zal de overvloedige elektriciteit in het net geïnjecteerd worden. Voor deze teruggeleverde elektriciteit ontvangt u een vergoeding.

De verbruikte en en geïnjecteerde elektriciteit wordt gemeten door een smart meter. Deze informatie wordt doorgegeven aan de omvormer en u kunt dit op uw smartphone of tablet aflezen.

Optioneel kan de teveel geproduceerde elektriciteit worden opgeslagen in een of meerdere batterijen, zodat u wanneer er geen zonlicht is, toch uw zelf opgewekte stroom kunt gebruiken.

Bent u op zoek naar een off-grid (standalone systeem met batterijbank en niet gekoppeld aan het stroomnet) ? Neem dan contact met ons op.

zonnepanelen-overzicht-solar-power-systems
zonnepanelen-type-solar-power-systems

Welke type Zonnepanelen zijn er ?

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten. De meest voorkomende soorten zijn polycrystalline en monocrystalline zonnepanelen. Polycrystalline zonnepanelen zijn meestal blauw, iets goedkoper en iets minder efficient dan de meestal donkerdere monocrystalline zonnepanelen. De kwaliteitsverschillen tussen de twee soorten zijn over het algemeen klein.

Bij Solar Power Systems werken wij vooral met monocrystalline zonnepanelen van het merk Jinko Solar, de best verkochte zonnepanelen ter wereld, met een standaard garantie van 12 jaar. Afhankelijk van de beschikbare ruimte werken wij vooral met:

Jinko Solar Cheetah – 315W – Monocrystalline – 60 cellen – PERC – 19,68% efficiëntie – 100x165cm
Jinko Solar Cheetah – 400W – Monocrystalline – 72 cellen – PERC – HC – 19.88% efficiëntie – 100x200cm

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Wij helpen u graag
Bepalen hoeveel panelen u nodig heeft en hoeveel elektriciteit u wilt gaan produceren kan moeilijk zijn. Wanneer u hier hulp bij nodig heeft kunnen wij u hier altijd bij helpen. Wij vragen altijd naar uw energierekening, zodat wij kunnen zien wat uw gemiddelde verbruik is.

Denk niet te groot
Wij raden aan een systeem te kiezen gerelateerd aan uw verbruik. Ondanks het feit dat de teveel geproduceerde elektriciteit geïnjecteerd kan worden in het net (met vergoeding), is de terugverdientijd echter korter wanneer het systeem alleen geconfigureerd is voor uw gemiddelde stroomverbruik.

Wanneer u in de toekomst denkt meer elektriciteit te gaan verbruiken (denk aan extra airconditioners, warmtepomp, zwembad verwarming etc.) kan er een krachtigere omvormer gebruikt worden, waardoor er in de toekomst extra zonnepanelen aan het systeem kunnen worden toegevoegd.

Gemiddeld verbruik in Spanje
Het gemiddelde stroomverbruik van een Spaanse woning zonder zwembad is ongeveer 8 kWh per 24 uur. Dit is een gemiddelde van appartementen en villa’s, dus dit kan behoorlijk verschillen met uw situatie. Raadpleeg daarom altijd uw stroomrekening of neem contact met ons op.

Uw zwembad verbruikt altijd elektriciteit
Wanneer u niet het hele jaar door in uw woning in Spanje bent heeft u een aantal maanden per jaar een laag stroomverbruik. Uw zwembad pomp is echter een grote verbruiker in uw woning en moet het hele jaar door draaien. Een klein zonnepanelen systeem kan daardoor ook voor overwinteraars een interessante investering zijn. Het is ook mogelijk uw zwembad pomp te vervangen door een solar zwembad pomp. De door zonne-energie aangedreven zwembad pomp houdt uw zwembad het hele jaar door schoon via drie of vier zonnepanelen welke direct aangesloten zijn op de gelijkstroom solar zwembadpomp. Naast het feit dat uw zwembad pomp geen elektriciteit meer verbruikt, zal uw zwembad ook aanzienlijk langer gefilterd worden. Neem voor meer informatie contact met ons op of ga naar de solar zwembadpomp pagina op deze website.

Gemiddelde opbrengst in Spanje
Om snel en eenvoudig de productie van zonnepanelen te berekenen, kunt u de volgende berekening gebruiken. Let op, deze berekening geldt alleen voor de regio Costa Blanca en geeft u de gemiddelde productie. In de zomer zal de productie hoger liggen en in de winter lager.

10 zonnepanelen van 400W = 4 kWp

4 kW x 0,8 (efficiëntie factor) = 3,2 kW

3,2 kW x 6 = 19,2 kWh per dag

19,2 kWh x 365 dagen = ca. 7.000 kWh per jaar.

Montage zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Ze kunnen op schuine daken, platte daken, op terrassen en in tuinen geplaatst worden. Bij het plaatsen van de panelen letten wij op de volgende zaken:

Hellingshoek
De hellingshoek is van invloed op de opbrengst. Een hoek van ongeveer 35 graden is optimaal, maar het rendementsverlies bij iets steilere of minder steilere plaatsing is klein (minder dan 10%).

Richting
Zonnepanelen kunnen het beste op het zuiden gericht worden, maar wanneer de panelen op het (zuid)oosten of (zuid)westen worden gericht, kan dit met een iets lagere opbrengst van 5 tot 15% zeker nog rendabel zijn.

Schaduw en optimizers
Zonnepanelen genereren uiteraard het meeste wanneer ze volledig in de zon liggen. Wanneer er schaduwen zijn van bijvoorbeeld een schoorsteen, raden wij optimizers aan. Optimizers zullen ervoor zorgen dat panelen die in de schaduw liggen, de panelen die in de zon liggen niet kunnen beïnvloeden.

Ruimte
Wanneer de panelen op schuine daken worden geplaatst, worden deze dicht tegen elkaar aan geplaatst. Wanneer de panelen op platte daken, op terrassen of in tuinen worden geïnstalleerd, zit er een ruimte tussen de panelen waardoor de panelen nooit in elkaars schaduw kunnen komen te staan.

Schuine pannen daken
Bij schuine pannen daken werken wij met rails. Wij boren een gat in de dakpan met een diamantboor en boren door de dakpan en de ‘’bardo’’ (rode stenen welke in Spanje meestal onder de dakpannen gebruikt worden) heen. Hier steken wij een pen met schroefdraad in en vervolgens wordt het gat rondom afgedicht. Op de pen worden rails gemonteerd en op deze rails worden de panelen geplaatst.

Platte daken, terrassen en tuinen
Wanneer de panelen op een vlakke ondergrond worden geplaatst, werken wij met verstelbare prefab beton fundaties.

solar power systems prefab

Inspectie
Voor plaatsing komen wij de situatie altijd bekijken. Naast de beschikbare ruimte, checken wij u stroom aansluiting en stoppenkast. Om de beschikbare ruimte te berekenen maken wij gebruik van google maps, fysieke metingen of drones.

Handige smartphone/tablet apps

Al onze netgekoppelde zonnepanelen systemen komen inclusief een handige app die u veel informatie verschaft.

  • Check wat uw systeem aan elektriciteit genereert
  • Check hoeveel elektriciteit u terug levert aan het net
  • Check hoeveel elektriciteit u uit het net haalt
  • Check hoeveel elektriciteit uw huis verbruikt
  • Bekijk informatieve schema’s over uw systeem
  • Bekijk de specificaties van uw systeem
  • Exporteer data voor verder gebruik
  • Check de status en het batterij percentage van uw batterij

Wilt u graag een demo van de app? Kom langs in onze showroom!

app-solar-power-systems
batterij-opslag-solar-power-systems
Batterij-opslag

Omdat wij meestal hybride omvormers gebruiken is het mogelijk om een of meerdere lithium-ion batterijen op het systeem aan te sluiten. Dit kan direct of op later.

Batterijen kunnen overdag worden opgeladen, zodat u deze elektriciteit op een later tijdstip kunt gebruiken.

De LG CHEM Resu Lithium-ion batterij heeft een fraai design en is verkrijgbaar is een 6,6 kW en een 9,3 kW versie en is modulair uitbreidbaar. Via dezelfde app die u gebruikt voor het zonnepanelen systeem, kunt u tevens de conditie van de batterij zien.

Energiecontracten in Spanje

Bij het gebruik van netgekoppelde zonnepanelen is het in bijna alle gevallen een verstandige beslissing zijn om over te gaan naar een dag/nacht stroomcontract. Bij dit type contract betaald u geen enkel bedrag per kWh meer, maar betaald u twee verschillende bedragen per kWh tijdens de nacht of overdag. In plaats van een vast bedrag van bijvoorbeeld 14 cent per kWh, betaald u dan 10 cent per kWh tijdens de nacht en 18 cent per kWh overdag. Omdat de zonnepanelen u overdag van stroom zullen voorzien en er tijdens de nacht geen zonlicht is, is dit contract uitermate geschikt voor eigenaren van zonnepanelen. 

Naast een dag/nacht stroomcontract is het ook mogelijk om te kiezen voor een acht uren contract. Bij dit type contract kunt u acht uren uitkiezen waarin u een lager tarief betaald dan in de overige 16 uren. Uiteraard kiezen we de acht uren met het meeste stroomverbruik zonder zonlicht.

Wij kunnen begrijpen dat u het wellicht moeilijk kan vinden om dit zelf in Spanje te regelen. Solar Power Systems onderscheidt zichzelf door haar klanten ook op dit gebied tot in de puntjes te helpen. Vindt u de communicatie met de Iberdrola moeilijk, of doet u dit liever niet zelf? Dan helpen wij u hier graag bij!

Iberdrola solar power systems
registratie-solar-power-systems
Registratie en legalisering

In Spanje dienen zonnepanelen geregistreerd te worden en moet het injecteren van elektriciteit in het net gelegaliseerd worden. Dit is in alle gevallen verplicht en hier komt veel papierwerk en tijd bij kijken.

Over deze registratie en legalisering bestaat veel onduidelijkheid en dat is waarom Solar Power Systems hier veel tijd heeft ingestoken en hier veel aandacht aan besteed. Al onze systemen zijn inclusief de volledige registratie en legalisering van het systeem. U weet bij ons dus zeker dat uw systeem ook administratief goed afgehandeld wordt.

Wij installeren, registreren en legalisering geen systemen van derden.

Velen gingen u al voor!

Wilt u meer informatie of een offerte? Neem contact op of bezoek onze showroom!
Neem contact op
Wilt u langskomen in onze showroom? Vergeet niet uw stroomrekening mee te nemen!