Zwembad Warmtepompen

De lucht-water zwembad warmtepomp is het meest efficiënte en ecologische systeem dat het minste verbruik vereist om uw zwembadwater te verwarmen via elektriciteit. Bij dit systeem wordt warmte overgedragen vanaf de lucht naar het water. Het grote voordeel van warmtepompen ligt in het feit dat ze meer energie produceren dan ze verbruiken. Dit betekent dat voor elke kWh die wordt afgenomen van het elektriciteitsnet, drie tot vijf kWh thermische energie wordt verkregen voor het zwembad.

zwembad-warmtepompen-solar-power-systems

Hoe werken zwembad warmtepompen?

Warmtepompen worden geïntegreerd met het pomp- en filtersysteem van het zwembad. Wanneer koud water de warmtepomp binnenkomt, absorbeert het energie uit de lucht en verhoogt het de temperatuur in verschillende mate. Het verwarmde water wordt vervolgens teruggevoerd naar het zwembad. Door deze procedure kan meer dan 10 m3 water per uur worden verwarmd, waardoor de totale zwembadtemperatuur effectief wordt verhoogd.

Heb ik dan het hele jaar door een warm bad?

Aan de Costa Blanca is dit perfect mogelijk, mits er een afdekking wordt gebruikt om te voorkomen dat er ’s nachts warmte verloren gaat. Wij kunnen deze afdekking voor u leveren en installeren. Wanneer een verlenging van het zwemseizoen genoeg voor u is, adviseren wij solar zwembadverwarming.

Inverter vs. geen inverter

Wanneer u een zwembadwarmtepomp koopt, is het belangrijkste om over na te denken of u een inverter-warmtepomp of een niet-inverter-warmtepomp wilt kopen. Als een warmtepomp een inverter heeft, is deze efficiënter, verbruikt hij minder energie en wordt hij slimmer. Met slimmer worden bedoelen we dat de pomp zelf kan beslissen of deze sneller / harder of langzamer / zachter moet werken.

Smartphone-apps

Wanneer u kiest voor een zwembad warmtepomp met smartphone app optie, kunt u de warmtepomp vanaf overal ter wereld aan of uit zetten en de temperatuur aanpassen. Vaak is het ook mogelijk om informatie over de pomp te bekijken, zoals het elektriciteitsverbruik.

Horizontale vs. verticale luchtuitlaat

Bij het kiezen van een zwembadwarmtepomp is het belangrijk om de juiste pomp voor de juiste plaats te kiezen. Er zijn modellen met een horizontale of verticale uitlaat. Wanneer een warmtepomp op een ” vrije locatie ” wordt geplaatst zonder muren of planten in de buurt, wordt een horizontale uitlaat gebruikt. Wanneer de pomp op een locatie moet worden geplaatst waar de pomp zich in de buurt van een muur of ander voorwerp bevindt, wordt een verticale uitlaat gebruikt.